Tangala’da Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Projesi

tatuta sirtcantam

TaTuTa çiftliklerinden Tangala Keçi Çiftliği, kırsal yaşam ve üretim biçimlerini destekleyen gönüllülerle başlatılan Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Projesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Projesi, Tangala Keçi Çiftliği’nin ev sahipliği yaptığı bağımsız bir projedir. Kırsal yaşam ve üretim biçimlerini destekleyen bir grup gönüllü insanın iradesi, desteği ve arzusu ile başlatılmıştır.

Hayvancılık, sürdürülebilir sebzecilik ve kültürler arası etkileşim, bu projenin hizmet ettiği ve esinlendiği başlıca alanlar. 2013 Ağustos ayında başlayan çalışmalar sonunda projenin % 90’ı tamamlandı.

Kerpiç Ev: Keçilerin serbest yaşadıkları 2,5 dönüm alan içerisinde 35 m2 bir kerpiç ev

Peynir Atölyesi: Gönüllü evinin altında 60 m2 peynir atölyesi ve mahzen

Gönüllü Evi: 220 m2 gönüllü evinin içinde bir ortak tuvalet/banyo ve iki kıl çadır, mutfak ve toplantı alanı (İnşaat tamamlandı, iç bölümlerde eksikler var).

Kalan eksikler için desteğe ihtiyaç var: Zemin ve çadırlar için kıl çulların ördürülmesi / Kıl çadırların dikilmesi / Ortak mutfak ve tuvalet – banyo kaba inşaatı tamamlandı. Mekân içi eksiklerin tamamlanması / Toplantılar ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan ortak salonun ısıtma ve mutfak alt yapı ihtiyaçları.