Katır Yolu / 10 – 11 Mayıs 2014

katir yolu sirtcantam

Safranbolu’dan Eflani’ye uzanan Katır Yolu’nun tamamı 33 km’dir. Bu mesafenin bir bölümü taş döşeme durumda. Katır Yolu, taş köprülerden, kanyonlardan, çeşmelerden, hanların kenarından ama doğanın tam ortasından geçen bir kültür yoludur…

katir yolu tas kesim yol

9 Mayıs Cuma: Yola çıkış

00.00 Mecidiyeköy Teknosa Önü

00.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi

10 Mayıs Cumartesi: Katır Yolu

400 km’lik bir yolculuktan sonra sabah saatlerinde Safranbolu’ya varacağız. Konaklama yerimizdeki kahvaltıdan sonra Katır Yolu’nu yürümek için harekete geçeceğiz. Yolun yarısını bugün geçmiş olacağız. Yolumuz üzerinde olan Malagöz Köprüsü, Malagöz Çeşmesi, Karapınar Sırtı ve Derehan’ı bugün görmüş olacağız. Konaklama için otelimize aracımızla geri döneceğiz.

katir yolu boyama

11 Mayıs Pazar: Eflani’ye varış

Bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Bugün yolumuz üzerinde Dorukhan, taş döşeme yol, Karakaşhan, Paşadere Köprüsü ve Yelbuğu Çeşmesi bulunuyor. Akşam saatlerinde dönüşe geçiyoruz.

Detaylar:

Aktif katılımlı bu etkinlik; otel konaklamalıdır.

Katılım bedeli: 290 TL + KDV’dir.

Fiyata dâhil olan hizmetler: Ana ve ara ulaşımlar, TP konaklama ve rehberlik dâhildir. Yürüyüş günleri için kumanya hazırlanacaktır.

Konaklama: Tüm konaklamalar, Safranbolu’da yapılacak. Konaklama, iki kişilik odada gerçekleşecektir.

Fiyata dâhil olamayan hizmetler: Ana yolculuk boyunca yapılan harcamalar ve müze girişleri.

Son başvuru tarihi: 6 Mayıs 2014 mesai saatleri bitimi.

Not: Temel yürüyüş kurallarını bilen ve ortalama yürüyüş temposuna sahip herkesin rahatlıkla gerçekleştirebileceği bir etkinliktir.

Bu etkinlikte gerekli malzemeler: Yürüyüş ayakkabısı, günlük kullanım için küçük sırt çantası, alın feneri ya da el feneri, matara, rüzgârlık veya yağmurluk, güneş gözlüğü ve güneş kremi ve kişisel temizlik eşyaları, yürüyüş için baton.

Başvuru: Çok özel bu etkinlik için Şener Aslan (0532) 220 61 72, trekking@trekking.com.tr